Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/nordisk-sansehytte.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6230
Hvad er Nordisk-Sansehytte? - Nordisk Sansehytte

Hvad er Nordisk-Sansehytte?

En tur i Sansehytten ligger tæt op af Saunagus

Saunagus er aromaterapi i sauna. Ordet stammer fra Sydtyskland – Aufguss, hvilket betyder “at hælde på ovnen”.

Aromaterapi saunagus med 100% ægte rene økologiske æteriske olier afhjælper stress, hovedpine, led- og muskelsmerter, mavebesvær, åndedrætsproblemer, hudproblemer, søvnløshed, depression mm. Og når immunforsvaret boostes, holdes forkølelser væk.

De æteriske olier og gusen påvirker hele vores krop, såvel under som flere dage efter gusen.

Olierne er bakteriehæmmende/dræbende og sammen med varmen er de med til, at hjælpe kroppen, så vi skiller os af med belastende affaldsstoffer.

I hver saunagus laver jeg 2 sessioner af 25 min. varighed. I pausen mellem de 2 sessioner er der mulighed for at blive kølet af i medbragt koldvandskar, hvilket lukker op for kroppens eget apotek af lykkestoffer (kendt fra vinterbadning). Ligeledes afslutter vi med en tur i koldtvandskaret.

Hver session består af en komposition af særligt udvalgte æteriske olier. Det kaldes en komposition, fordi den består af bundnoter, mellemnoter og topnoter. Disse noter/æteriske olier skal “spille” sammen og danne balance og harmoni samt synergi. Synergi vil sige, at de udvalgte olier forstærker hinandens virkning og giver den mest effektfulde aromaterapi-saunagus, der findes.

Dampen, som udvikles, bærer aromaen af de æteriske olier, og den svinges så rundt i saunaen med et håndklæde ud til alle gæsterne.

Der hvor sansehytten adskiller sig fra saunagus:

Sansehytten er en transportabel kuppelformet sauna. Den er ikke så varm som en almindelig sauna (Ca. 55 gr). Derved kan sessionerne også vare længere.  Ved damp kan den blive lige så varm som en almindelig sauna. Duften er meget intens og nærmest flygtig. Man sidder i rundkreds, som giver en følelse af nærvær og samvær.

Hytten kan sættes op inde som ude. Den kan sættes op der hvor det er muligt at komme frem. Den køre på strøm 400 W.

Muligt at køre på generator hvis afstand til strømkilde er for stor

I sansehytten er de 2 runder meget forskellige

1 Runde

1 runde: starter med en kort kropsmeditation, hvor vi kommer forbi de forskellige sanser; følesanserne, høresansen, synssansen og duftesansen. Derefter kombinationer af sanserne: smag/konsistens, kulde/ varme, smag/duft, lyd/smag, duft/lys, samt meget høj varme.

Efter dette bombardement af sanserne er det tid til afkøling i koldt vands-karet.

kroppens forsvar kommer på arbejde. Blodkarrene trækker sig sammen og chokket udløser en cocktail af endorfiner og adrenalin i blodet.

 

2 Runde

Der vil være en kort kropsmeditation. Det vil mere være en runde, hvor man kan sidde og være i nuet.

En kort guidning ind i hjertet, hvorfra gæsterne selv kan rejse hvorhen de vil eller hvor duftene bringer dem, kun afbrudt af navnene på de 8-10 dufte jeg heller på saunastenene. Hele Seancen vare 70 min og der er plads til 11 personer.